ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

З 15 березня2024 р. стартував обласний фестиваль «Моральний вчинок», під час якого здобувачі освіти закладів освіти усіх типів зможуть презентувати свої творчі та практичні досягнення в таких напрямах: національно-патріотичний, соціальний, екологічний, культурологічний та юридичний. Для участі у Фестивалі учасники подають творчі звіти у довільній формі (презентація, текстові матеріали: нарис, вірш, буклет; візуальні матеріали: фоторепортаж, стіннівка, плакат, колаж; електронна візуалізація: відеоролик, електронна книжка, електронний плакат, презентація на віртуальній дошці, проєкт на блозі / сайті тощо).


Номінації Фестивалю:

  • творчі звіти учнів 1-4 класів;
  • творчі звіти учнів 5-8 класів;
  • творчі звіти учнів 9-11 класів;
  • творчі звіти учнів / студентів ДНЗ, коледжів, технікумів;
  • творчі звіти змішаної групи (діяльність представників різновікових груп).

Матеріали мають бути викладені на освітньому порталі «ЗапоВікі» до 01.05.2024 р., підбиття підсумків фестивалю – 15 травня.

Контактна особа: Світлана Гура, тел.: 066-290-11-20, 098-410-30-65.

Детальніше: wym-1711111034498

ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників інформує про те, що у 2023 році розроблено освітню програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Освіта та піклування» (Education & Care),рекомендовану до впровадження Міністерством освіти і науки України (наказNo 1121 від 23.10.2021).

У липні-серпні 2023 року Державна наукова установа "Інститут модернізації змісту освіти" пропонує керівникам, методистам та педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти запланувати підвищення кваліфікації за вказаною освітньою програмою та долучитись до заходів з метою підготовки до виконання завдань піклування і розвитку дітей раннього та дошкільного віку, передбачених Програмою освіти дітей раннього та дошкільного віку «Освіта і піклування» (Education & Care).

Покликання для ознайомлення з Програмою освіти дітей раннього та дошкільного віку «Освіта та піклування» (Education & Care) та покликання, за якими здійснюється реєстрація для підвищення кваліфікації, можна знайти на сайті Департаменту освіти і науки облдержадміністрації:http://osvita.zoda.gov.ua/ у вкладинці "Професійний розвиток педагогічних працівників" "Дошкілля".

Для участі в підвищенні кваліфікації за освітньою програмою «Освіта і піклування» (Education & Care) просимо до 18 липня 2023 року до 17.00 зареєструватись за допомогою Google форми відповідно до тем, які є актуальними для учасників щодо підвищення кваліфікації.


ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників запрошує Вас до сторінки "ЕКОСИСТЕМА ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ У СФЕРІ ОСВІТИ".
Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти надає можливість освітянам, шкільним психологам, учням, студентам та їх батькам безкоштовно отримати навички: надання першої психологічної допомоги, робота зі стресом, супервізії клінічних психологів, підготовка фахівців які можуть працювати зі складними клінічними випадками тощо. Проєкт у межах всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.


ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ! Центр професійного розвитку педагогічних працівників запрошує до участі у другому обласному конкурсі фахової майстерності "БЕЗ БАР'ЄРІВ". Обласний конкурс організовується в межах обласного науково - методичного проєкту кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя Комунального закладу "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради з теми "Інклюзивне фізичне виховання".
Деталі конкурсу за посиланням: wym-1676376356827


ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
Всеосвіта запрошує до участі у різноманітних вебінарах, які стануть в нагоді у професійній діяльності кожного педагогічного працівника.


Шановні педагоги!
Інститут модернізації змісту освіти запрошує до участі освітян у різноманітних заходах, які спрямовані на покращення освітньої галузі.
Покликання


ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
22 лютого 2023 року в онлайновому режимі відбудеться Всеукраїнський семінар-практикум «Психолого-педагогічний підхід у освітній діяльності дітей з особливими освітніми потребами». Організаторами семінару є Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, ГО «Ukraine Active». До участі запрошуємо представників органів управління освітою, закладів післядипломної педагогічної освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, інклюзивно-ресурсних центрів, керівників і вчителів закладів загальної середньої освіти та професійної (професійно-технічної) освіти, викладачів закладів вищої освіти, науковців, аспірантів, усіх зацікавлених осіб. Участь у заході безоплатна. Учасники семінару зможуть отримати сертифікат про підвищення кваліфікації на 3 години / 0,1 ЄКТС

Початок заходу о 14:00.
Попередня реєстрація учасників за покликанням wym-1676299115000


ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ!
В Інституті модернізації змісту освіти розпочали навчання працівників психологічної служби у системі освіти України щодо створення єдиної статистичної звітності.


Шановні колеги, прийміть найщиріші вітання з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай 2023 рік стане для кожного з вас щасливим, повним гарних новин та незабутніх вражень. Від щирого серця зичимо міцного здоров'я та благополуччя, здійснення найзаповітніших мрій! Бажаємо щоб цей рік приніс багато нових досягнень та професійних успіхів, щоб нові починання приносили нові перемоги! Миру вашому дому та мирного неба всім вашим родинам!! Віримо, перемога за нами!!!


/Files/images/1671013210-2848.jpg


Шановні колеги

У зв'язку з надходженням до Міністерства освіти і науки України звернень і запитів щодо проведення атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2022/2023 навчальному році в умовах воєнного стану МОНУ надало роз'яснення та рекомендації.
ПРО АТЕСТАЦІЮ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ У ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ

ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ!
Центр професійного розвитку педагогічних працівників від щирого серця вітає кожного педагога з професійним святом "Днем Вчителя".
Учитель- це слово мудрості, талановитості, креативності, освіченості, професійності! Учитель - герой та переможець в усі часи, людина - скарб, освітянська зірка, яка сяє у серцях кожної дитини, кожного громадянина України.
Ви, шановні вчителі у цей складний для нашої країни час мужньо тримаєте педагогічний фронт. Ви, саме ті педагоги, які забули про власний страх, коли на серці смуток, а в душі печаль віддаєте всі свої сили на виховання сучасного підростаючого покоління. Вчителі непереможні!
Дорогі вчителі, ваше терпіння, ваша стійкість та самовіданність ваша чутність і любов до кожного учня - неймовірна непосильна праця! Спасибі вам за те, що ви поруч у найважчі моменти.
Нехай вас завжди оточує турбота, тепло і любов учнів, колег, близьких і коханих! Бажаємо вам міцного здоров'я, успіхів у вашій професійній діяльності, а найголовніше мирного неба!!!
/Files/images/....2.jpg


ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ!
15 вересня 2022 р. Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти запрошує до участі в роботі Всеукраїнського мітапу «Школа без булінгу: нездійснена мрія чи реальна можливість?». Початок онлайн-зустрічі о12.00.
До участі запрошуються: науковці; викладачі; керівники та педагоги закладів освіти всіх рівнів; працівники методичних служб, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, психологічної служби системи освіти, інклюзивно-ресурсних центрів, інші зацікавлені особи.
Детальна інформація тут
/Files/images/КОПІЯ БІЛЬШИЙ МАШТАБ (2).jpg


Шановні педагоги!
У рамках проєкту “Будь активним заради миру!” за підтримки Міністерство освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», UkraineActive, Українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» стартував конкурс на кращу організацію форм фізичної активності. Конкурс триває з 1 вересня до 30 жовтня 2022 року. Запрошуємо заклади освіти взяти участь у конкурсі. Конкурс проводиться для підвищення фізичної активності дітей під час навчального року, зниження рівня тривожності і зміцнення здоров’я. 15 переможців конкурсу отримають набори спортивного інвентарю вартістю до 20 тисяч гривень від Українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».
Детальна інформація тут


ШАНОВНІ КОЛЕГИ- ОСВІТЯНИ!
З 11 по 17 вересня Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти проводить "Міжнародний тиждень освіти дорослих - 2022". Протягом кількох днів фахівцями Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти буде проведено тематичні науково-методичні заходи присвячені питанням продовження освіти в умовах воєнного стану.
Детальніше про заходи
Тижня освіти дорослих - 2022
Всеукраїнський мітап. Інформаційний лист


06.09.2022 було проведено семінар для психологів з теми: "Основні аспекти професійної діяльності психологів закладів освіти в умовах військового стану".
Щиро вдячна колегам за участь. Бажаю вам професійного зросту та міцного психологічного стану.
/Files/images/Знімок екрана 2022-09-06 115040.png


ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ!
Прийміть найщиріші вітання з початком нового навчального року та Днем знань! Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників " Токмацької міської ради бажає вам міцного здоров'я, оптимістичного настрою, терпіння, творчих та наукових досягнень, професійного зросту та кар'єрного успіху. Нехай саме цей рік принесе нам перемогу та віру в світле майбутнє.
/Files/images/dzvonik.jpg


Шановні колеги, пропонуємо вам ознайомитися з цікавим та корисним матеріалом який стане в нагоді у вашій професійній діяльності.ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК УЧИТЕЛІВ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ


Шановні освітяни, стартують "Серпневі студії" від Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти.


Шановні колеги, вчителі інформатики до вашої уваги пропонуються методичні рекомендації на 2022-2023 навчальний рік


Шановні колеги, пропонуємо вам долучитися до тренінгів від Комунального закладу "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" за наступним розкладом:

Реєстрація на тренінги здійснюється до 08.06.2022 р.
Переглянути і зареєструватися можна тут: Лист КЗ "ЗОІППО" ЗОР
"Нова українська початкова школа (для вчителів 1-2 класів)" реєстрація тут: wym-1654085948585
"Нова українська школа: відповідаємо на виклики (для вчителів 3-4 класів)" реєстрація тут: wym-1654086144479

Пропонуємо долучитися до обговорення освітніх проблем з Освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим:

"Освітній процес, дистанційне навчання в умовах воєнного часу та отримання документів про освіту"

Фахівці центру професійного розвитку педагогічних працівників Токмацької міської ради продовжують консультувати та підтримувати педагогічних працівників закладів освіти у цей скрутний час. Робота Центру здійснюється у дистанційному форматі, засобами телефонного зв’язку, оновлення і висвітлення професійної інформації на сайті комунальної установи та за допомогую соціальної мережі у Meeta

У звʼязку з військовою агресією Російської Федерації проти України гостро постало питання колабораціонізму, зокрема і в закладах освіти.

+
Уряд доповнив Кримінальний кодекс України (КК)статтею 111-1, яка визначає поняття колабораціонізму та його форми, а також відповідальність за вчинення кримінального правопорушення. Таку зміну внесли відповідно до Закону України «Про внесення змін додеяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» від 03.03.2022 №2108-IX (набрав чинності 15.03.2022;далі— Закон №2108). Розглянемо визначені виді діяльності та відповідальність особи за вчинені правопорушення.

Діяльність: публічне* заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України.
* Публічним вважається поширення закликів або висловлення заперечення до невизначеного кола осіб, зокрема в мережі Інтернет або за допомогою засобів масової інформації.
Відповідальність: позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років

Діяльність: добровільне зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, зокрема в окупаційній адміністрації держави-агресора
Відповідальність: позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої

Діяльність: здійснення громадянином України пропаганди в закладах освіти незалежно від типів та форм власності з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникненню відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України, а також дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти
Відповідальність: виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років

Діяльність: передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, зокрема окупаційною адміністрацією держави-агресора
Відповідальність: штраф до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна

Діяльність: добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, зокрема в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території
Відповідальність: позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої

Діяльність: організація та проведення заходів політичного характеру*, здійснення інформаційної діяльності** у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради, активна участь у таких заходах. * Заходи політичного характеру — з’їзди, збори, мітинги, походи, демонстрації, конференції, круглі столи тощо. ** Здійснення інформаційної діяльності — створення, збирання, одержання, зберігання, використання та поширення відповідної інформації.
Відповідальність: позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої

Діяльність: добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України
Відповідальність: позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої

Діяльність: вчинення особами, зазначеними у пунктах 5—7, дій або прийняття рішень, що призвели до загибелі людей або настання інших тяжких наслідків
Відповідальність: позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої

З метою інформування населення про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України рекомендує навчальні посібники:
"МІННА БЕЗПЕКА НЕ БЕЗ ПЕКА"

Лист МОН "Про недопущення участі неповнолітніх у наданні інформації ворогу"

Закон України "Про правовий режим воєнного стану"

Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану"

/Files/images/556.png БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Безумовним і пріоритетним завданням всіх категорій працівників закладів освітити є безпека здобувачів освіти. Сьогодення змушує нас бути готовим до будь-яких ситуацій. Важливо створити всі умови для безпечного перебування дітей у закладах освіти, забезпечити роз’яснювальну роботу з педагогами, учнями та батьками як діяти у небезпечних та невизначених ситуаціях, потрібно спільно відпрацювати план евакуаційних заходів, передбачити мінімальний набір для забезпеченняя життєвих потреб осіб, що можуть перебувати у сховищі.
На сторінці Освітнього омбудсмена розміщено поради до можливого вмісту евакуаційного рюкзака класу / групи, який необхідно розмістити у швидкому доступі.
Орієнтовний вміст евакуаційного рюкзака
Вміст аптечки першої допомоги
Пам’ятка населенню в умовах надзвичайних ситуацій з QR-кодами
Безоплатний курс з домедичної допомоги на EdEra
Порядок здійснення навчання населення...у надзвичайних ситуаціях
Посібник для педагогів "Врятуйте дітей - стандартні процедури..." (англійською мовою)
Увага! Надані рекомендації не є обов’язковими, розміщені з метою ознайомлення і можливого використання у закладах освіти. Кожен заклад освіти може вдосконалити список речей, залежно від умов і потреб.
ВАЖЛИВО! З метою розуміння дій всіх учасників освітнього процесу у нестандартній ситуації адміністрації закладу освіти необхідно розробити процедури того, як батьки та діти можуть знайти одне одного. Пам’ятаймо, що у ситуації невизначеності:
- не можна відпускати дітей самостійно додому;
- не віддавати дітей стороннім, лише батькам або на прохання батьків особі, що пред’явила власні документи;
- мати при собі список присутніх дітей з контактами батьків;
ЗБЕРІГАЙМО СПОКІЙ, ЄДНАЙМОСЯ!

Вітаємо Тверду Інну Леонідівну, практичного психолога Закладу загальної середньої освіти №2 Токмацької міської ради, яка посіла ІV місце у Пешому обласному конкурсі фахової майстерності "Без бар’єрів - 2021"!

/Files/images/1_Тверда.png /Files/images/БУКЕТ.jpg /Files/images/Слайд67.JPG

У конкурсі прийняло участь 68 психолого-педагогічних працівників закладів освіти області в шести номінаціях.

Радіємо, що спільна праця принесла достойні результати!


З 15 по 18 лютого 2022 року фахівці Центру професійного розвитку педагогічних працівників разом з керівниками закладів освіти проходять навчання з питань підготовки до упровадження нового Державного стандарту в 5 - 6 класах Нової української школи.

/Files/images/кпк.png


Педагогічні працівники закладів дошкільної освіти Токмацької міської ради "Олімпійський", "Метелик" та "Калинка" відвідали практичний семінар з питань організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, який проведено "Молочанською загальноосвітньою школою - інтернат". Педагогічні працівники презентували власні практики роботи з учнями з ООП, присутні педагоги самі мали можливість попрактикувати у виконанні цих вправ.

Щирі слова вдячності адміністрації та педагогічному колективу Молочанської спеціалізованої школи-інтернат! Дуже актуально, цікаво і необхідно в сучасних умовах впровадження інклюзивної освіти!

/Files/images/Молоч_1.png /Files/images/Молоч_2.png


Між Центром професійного розвитку педагогічних працівників Токмацької міської ради та Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна Національної академії педагогічних наук України підписално договір про співпрацю на 2022 - 2025 рр. Сьогодні питання професійного розвитку і підвищення кваліфікації стали затребуваними і актуальними.

/Files/images/напн.png /Files/images/ЛОГО ЦЕНТР.png

РОЗШИРЮЄМО МЕЖІ СПІВПРАЦІ

З метою взаємодії та консолідації зусиль спрямованих на об’єднання професійних знань та досвіду педагогічних працівників у сфері освіти 10 лютого 2022 року комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради та комунальний заклад "Таврійський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Роздольської сільської ради Василівського району підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію.
Суттєве реформування системи освіти, що розпочалося після прийняття Закону України "Про освіту"(2017 р.), вудчутнє в усіх напрямах педагогічної діяльності. Питання професійного розвитку і підвищення кваліфікації стали затребуваними і актуальними. Законом "Про освіту" визначено необхідність щорічного підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Відбулися зміни і в системі методичної роботи. У 2020 році створені Центри професійного розвитку педагогічних працівників, які покликані надавати консультативну, психологічну підтримку педагогічних працівників з питань організації і проведення освітнього процесу. Цілком очевидно, що методичний супровід учителя в його самовдосконаленні та зростанні професійної майстерності конче потрібний на будь-якому етапі професійної діяльності й для молодого фахівця, і для досвідченого. Це робота - консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників!
/Files/images/Сорока_1.png /Files/images/Сорока_1.jpg /Files/images/Сорока_2.jpg

Проведено семінар для керівників закладів дошкільної освіти Токмацької територіальної громади

Фахівцями комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" 09.02.2022 проведено семінар "Прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти" відповідно ст30, Закону України "Про освіту" для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти. Під час семінару розглянуто питання наповнення сайтів закладів дошкільної освіти, їх нормативне забезпечення, надано рекомендації з розроблення Положення веб-сайту закладу дошкільної освіти.
/Files/images/09.02.22.png /Files/images/109.02.22.png

Онлайн-семінари для педагогічних працівників ЗДО Токмацької територіальної громади

08.02.2022 року фахівцями КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради розпочато серію онлайн-семінарів для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Токмацької міської ради з питань:
- формування професійної траєкторії педагогічного працівника ЗДО (08.02.2022 р.);
- прозорість та інформаційна відкритість ЗДО (09.02.2022 р.);
- дотримання норм академічної доброчесності (16.02.2022 р.);
- протидія булінгу в закладі дошкільної освіти (17.02.2022 р.).
На першому засіданні присутні 5 закладів дошкільної освіти Токмацької міської ради: Новопрокопівський ЗДО, "Барвінок","Калинка", "Метелик", "Олімпійський" із них 21 педагогічний працівник закладів освіти. Під час роботи онлайн-семінару учасники розглянули вимоги до рівня професійної компетентності педагогічних працівників ЗДО, ознайомилися з трудовими функціями вихователя ЗДО на основі Професійного стандарту вихователя ЗДО. В подальшому заплановано практичну зустріч з педагогами з питань розбудови траєкторії професійного розвитку вихователя ЗДО.

/Files/images/215.png /Files/images/115.png
Дякуємо колеги за співпрацю!

Інформаційний захід "Година безбар'єрності"

Відбувся інформаційний захід "Без бар'єрності" який був присвячений тлумаченню основних принципів безбар'єрного середовища як нової суспільної норми, що потребує змін у свідомості; нові підходи до інтеграції людей з маломобільних груп у суспільстві, необхідності використання принципів безбар'єрності у щоденній роботі та необхідності правильної комунікації з суспільством. також під час "Години безбар'єрності" було презентовано "Довідник безбар'єрності" та відеокурс "Безбар'єрна грамотність". Відеозапис заходу можна переглянути на YouTube каналі МОН України за посиланням: wym-1644323090351

Про проведення серії вебінарів для фахівців з інклюзивної освіти з 15 по 18 лютого 2022 року

З метою покращення підготовки педагогічних працівників закладів освіти, післядипломної педагогічної освіти та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів для роботи з дітьми із особливими освітніми потребами та у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» (зі змінами) Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом спеціальної педагогіки і психології ім. Миколи Ярмаченка НАПН України проводить цикл навчальних вебінарів щодо шляхів організації інклюзивного навчання у 2022 році за оновленою нормативно-правовою базою та специфікою визначення освітніх труднощів (категорій) осіб з особливими освітніми потребами та рівнів їх підтримки в освітньому процесі.
Вебінари відбудуться з 15.02.2022 р. по 18.03.2022 р. включно. Участь у вебінарах безкоштовна. Доступ до вебінарів здійснюється лише за попередньою реєстрацією. Кількість учасників вебінару не обмежена.
До участі у вебінарах запрошуються фахівці інклюзивно-ресурсних центрів, педагогічні працівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти, закладів спеціальної освіти, фахівці закладів післядипломної педагогічної освіти, представники громадських організацій.
За результатами вебінарів учасники отримають іменні сертифікати Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України та електронний макет методичних рекомендацій.
За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Центру.

МОН розроблено програму ЗНО для вчителів початкових класів

Міністерством освіти і науки України розроблено проєкт Програми незалежного тестування знань та умінь учителів початкових класів. Проєкт документа пропонується громадському обговоренню, що триватиме до 15 лютого 2022 року.
Програма призначена для оцінювання фахових знань та вмінь учителів початкових класів, що проводяться у межах сертифікації педагогічних працівиків.
Незалежне тестування є одним з трьої інструментів сертифікації вчителів початкових класів та застосовується для перевірки фахових знань та умінь як складових професійних компетентностей вчителя початкової школи відповідно до трудових функцій. Програму стуктуровано відповідно до трудових функцій, визначених Професійним стандартом: управління освітнім процесом, навчання учнів предметів, партнерська взаємодія з учасниками освітнього процесу; участь в організації безпечного та здорового освітнього середовища.
Кожен розділ програми містить підрозділи, що відповідають професійним компетентностям вчителя початкової школи згідно з Професійним стандартом.
Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту Програми приймаються у довільній формі на електронну адресу: alevtyna.lototska@mon.gov.ua

Про проведення обласного фестивалю "Технологічний парк художьо-педагогічних ідей"

З метою сприяння розвитку культурологічної та художньо-технологічної компетентностей педагогів, виявлення та стимулювання творчих пошуків педагогічних працівників, задоволення їхніх потреб у професійному зростанні та поширення педагогічного досвіду, оголошено проведення обласного фестивалю "Технологічний парк художньо-педагогічних ідей" серед педагогічних працівників ЗДО Запорізької обласної ради. Фестиваль буде проведено у дистанційному форматі на базі комунального закладу "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради з 14.02.2022 по 27.05.2022 р.
За додатковою інформацією звертатися до КУ "ЦПРПП" ТМР.

Про проведення обласного фестивалю фахової майстерності "Світ дошкілля" (Методист року-2022)

З метою виявлення та стимулювання творчих пошуків педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та поширення перспективного педагогічного досвіду, оголошено обласний фестиваль фахової майтерності "Світ дошкілля" (Методист року-2022) який буде проведено у дистанційній формі на базі комунального закладу "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради з 14.02.2022 по 27.05.2022 р.
За додатковою інформацією звертатися до КУ "ЦПРПП" ТМР.

Про проведення Міжнародного екологічного конкурсу "Образ природи"

Для учнів 1 - 4 класів та закладів позашкільної освіти комунальний заклад "Запорізький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді" з 28.01. по 15.03.2022 року проводить обласний етап міжнародного конкурсу. Положення про конкурс "Образ природи" розміщено на сайті www. ecolog.zp.ua

Про організацію курсової перепідготовки для вчителів "Навчання мистецтво в Новій українській школі"

Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України запрошує на курси підвищення кваліфікації вчителів мистецтва, які викладають або планують викладати у 5-х класах за новим державним стандартом базової освіти.
Напрям: розвиток професійних компетентностей: знання навчального предмета, фахових методик, технологій.
За додатковою інформацією звертайтесь до КУ "ЦПРПП" ТМР

Про «Гарячу лінію»

Кафедрою початкової освіти комунального закладу "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради започатковано проведення онлайн-консультацій «Гаряча лінія НУШ: початкова школа». Кожного місяця до 15 числа ви матимете можливість надіслати запитання з актуальних проблем організації освітнього процесу в початковій школі. Під час проведення «Гарячої лінії НУШ: початкова школа» викладачі кафедри початкової освіти, Інституту, залучені фахівці (спеціалісти Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України, автори програм, підручників та інші – за потребою) надаватимуть кваліфіковані відповіді на запитання. Порядок денний кожної онлайн-консультації буде розміщено у вкладці «Гаряча лінія» сайту кафедри початкової освіти за тиждень до її проведення (https://kpo2016.jimdofree.com/) Сподіваємося, що систематичне спілкування й об’єднання зусиль для вирішення актуальних проблем організації освітнього процесу сприятиме успішній розбудові Нової української початкової школи. Орієнтовні дати проведення гарячої лінії у 2022 році: 24.02, 24.03, 28.04, 26.05, 30.09, 28.10, 25.11, 16.12.
Покликання для входу розсилатимуться на електронні адреси тих, хто зареєструвався.

Про проведення ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики в дистанційному режимі

Нормативна база. ІІІ-й (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики проводиться відповідно до таких документів: наказ Міністерства освіти і науки України від 17.08.2021 № 914 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2021/2022 навчальному році» (https://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/611/f8e/e64/611f8ee64f23793070087
0.pdf ); Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 № 1099, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.11.2011 за № 1318/20056 (http://surl.li/bexnu ) (далі Положення); Методичні рекомендації щодо проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики у 2021/2022 навчальному році – лист Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 14.01.2022
№ 22.1/10-43; наказ Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації від 11.01.2022 № 12 «Про проведення ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських, обласних учнівських олімпіад у 2021/2022 навчальному році та підготовку до участі в ІV етапі у 2021/2022 навчальному році» (https://goo.su/av0H ).
Загальні умови проведення ІІІ етапу олімпіади Відповідно до пункту 2.4.5. Положення обласна олімпіада з інформатики проводиться синхронно з іншими областями України у два тури:
перший тур – 05.02.2022 о 09.00 год.;
другий тур – 06.02.2022 о 09.00 год.
Тривалість кожного туру - 4 астрономічні години.
Завдання олімпіади готуються національним оргкомітетом та будуть доступні на центральному сервері олімпіади. Під час проведення турів перевірка робіт здійснюватиметься з використанням центрального сервера олімпіади. Результати автоматичної перевірки робіт учасників будуть надіслані кожній області окремо в день проведення, де локальне журі підіб’є підсумки олімпіади.

Проведення семінару "Дидактичне забезпечення інтегрованого курсу "Мистецтво" в адаптаційному циклі НУШ базового рівня"

Повідомляємо, що 02 лютого 2022 року відбудеться позаплановий обласний семінар «Дидактичне забезпечення інтегрованого курсу «Мистецтво» в адаптаційному циклі НУШ базового рівня освіти» в дистанційному форматі. Діапазон змісту семінару концентровано на особливостях формування дидактичного забезпечення навчальних курсів мистецької освітньої галузі в умовах реалізації концепції «Нова українська школа» на базовому рівні загальної освіти. Провідна мета - надати консультативну допомогу педагогічним працівникам щодо організації практичної роботи на уроках мистецтва, висвітлити орієнтири системи оцінювання результатів навчання. До участі в семінарі запрошуються педагогічні працівники та адміністратори освіти, які опікуються організацією та забезпеченням освітнього процесу мистецької освітньої галузі. Спікери: Гайдамака Олена Василівна, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту загальної середньої освіти Нової української школи, к.п.н., доцент; Наталія Лємешева, авторка підручників з мистецтва у початковій школі, методистка образотворчого мистецтва та художньої культури комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників».
Заняття розпочнуться 02.02.2022 р. о 16.00. Трансляція обласного семінару здійснюватиметься на платформах Zoom та YouTube одночасно.
Реєстрація учасників за покликанням https://forms.gle/T7oDYEnzEkS7gXHb8
Звертаємо увагу на те, що сертифікат учасника зможуть отримати тільки зареєстровані педагогічні працівники. Координатор обласного семінару — Олійник Юрій Іванович, доцент кафедри теорії та методики виховання комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради, к.п.н., доцент

Освітній курс "Безбар’єрна грамотність"

У межах реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року на порталі "Дія. Цифрова освіта" репрезентовано новий освітній курс "Безбар’єрна грамотність". Це 8 серій по 6 - 10 хвилин про основні принципи безбар’єрності. Слухачі, які опанували матеріали курсу та успішно пройшли тест отримають сертифікат та кредити ЄКТС.

Оголошено про початок проведення Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва

"Заговори, щоб я тебе побачив"

Реєстрація учасників триватиме до 11.03.2022 року
Номінації:
"Мова - жива схованка людського духу" для учнів 1 - 4 класів;
"Слово є вчиник" і "Швидке перо" для учнів старшої і середньої школи.

/Files/images/трансформації.png

Міжнародний форум "Трансформації в освіті: виклики та перспективи"

З метою надання кваліфікованої допомоги керівникам та вчителям закладів загальної середньої освіти в успішній адаптації та реалізації Концепції "Нова українська школа" у 5 класі 3 лютого 2021 року видавництвом "Ранок" разом з Університетом менеджменту НАПН України заплановано проведення міжнародного форуму. Всі учасники отримають сертифікат.
Початок події о 15.00
Програма додається wym-1643613446268

Оголошено конкурс!
"КрутеЗНО:ЗНО у твоєму плеєрі"

З метою популяризації читання, підвищення рівня читацької компетентності учнів 8-11 класів, підтримки творчо обдарованої учнівської молоді та освітян, а також створення умов для впровадження нових інтерактивних форматів у практику гуманітарної освіти України, творча агенція "Баляндраси" спільно з Комунальним позашкільним навчальним закладом "Київська Мала академія наук учнівської молоді" започаткували творчий конкурс "Круте ЗНО: ЗНО у твоєму плеєрі" (деталі конкурсу - за посиланням: https://kruteano.com/). wym-1643184961424
У рамках конкурсу, що стартував 17 січня 2022 року, учні 8-11 класів (віком від 14-18 років) та освітяни мають можливість підготувати конкурсні роботи - літературні подкасти на тексти, що увійшли до переліку обов'язкових для прочитання творів для ЗНО-2022.
Конкурс відбуватиметься у 5 номінаціях:
- Фольклор і Давня література;
- Нова українська література;
- Новітня українська література;
- Суч.укр.літ.;
- Мала поетична форма.
Жюрі конкурсу визначатиме в кожній із номінації 2 переможців, які є представниками 2 вікових категорій - учасників віком від 14 до 18 років та учасників віком від 18 років.
За детальною інформацією звертатися до КУ "ЦПРПП"ТМР.

Перший обласний конкурс фахової майстерності "Без бар’єрів"

20 січня 2022 року на базі КУ ЦПРПП ТМР проведено перший відбірковий етап Обласного конкурсу "Без бар’єрів".
Фундаментальні зміни в системі освіти, зокрема з питань організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами (далі - ООП) в закладах загальної середньої освіти та упровадження Концепції «Нова українська школа» зумовлюють підвищувати рівень професійної компетентності вчителів, збагачувати педагогічний досвід новими науково-методичними знахідками тощо. В освітньому процесі закладів освіти активно упроваджуються інноваційні технології корекційно-розвивальної роботи, психолого-педагогічного супроводу здобувачів освіти, педагогічних працівників, батьків дітей з ООП. Визначені питання активізували роботу практичних психологів до створення сучасної системи психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП, яка забезпечить право на освіту кожної дитини, у тому числі дітей із соціально вразливих груп (дітей з особливими освітніми потребами, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт), зокрема і з питань рухової активності та забезпечення здорового способу життя.
За результатами членами конкурсного журі переможцем визнано роботу Твердої Інни Леонідівни, практичного психолога Закладу загальної середньої освіти № 2 Токмацької міської ради
Вітаємо Тверду Інну Леонідівну!
/Files/images/1_Тверда.png /Files/images/изображение_viber_2022-01-06_12-19-40-362.jpg


Нарада для фахівців та директорів ІРЦ з усієї України!

Сьогодні, 14 січня 2022 року відбулась перша настановча нарада фахівців та директорів інклюзивно-ресурсних центрів України (далі - ІРЦ) ініційована Міністерством освіти і науки під керівництвом уповноваженої Президента - Дар’ї Герасимчук. Комунальну установу Центр професійного розвитку педагогічних працівників Токмацької міської ради представляє консультант Турій Тетяна Петрівна, яка є фахівцім з консультування директорів ІРЦ. Під час наради обговорені проблемні питання психологічного супроводу дітей з ООП, їх обстеження, ведення е-бази директора ІРЦ та інші питання, що хвилювали директорів ІРЦ. Наступна зустріч запланована у лютому 2022 року.
/Files/images/2.png /Files/images/147.png

Семінар-практикум "Планування індивідуальної професійної траєкторії вчителя на основі професійного стандарту вчителя"

Якісна освіта розпочинається з висококваліфікованого фахівця. Так, 13 січня 2022 року відбувся науково-методичний семінар у Закладі загальної середньої освіти № 2 Токмацької міської ради. У контексті державної політики та стратегії розвитку освіти в Україні сучасні вимоги до вчителя орієнтують на нове осмислення методичної роботи педагога як важливого чинника реалізації реформ в освіті. Під час семінару педагогічні працівники початкової ланки: Єрмакова О.М., Лебідь В.В., Яковлева О.М., Яковлева І.О., Воробйова О.К., Косован Т.В. та заступник директора Гомон Яна Степанівна ознайомились з вимогами до особистості вчителя здатного реалізувати Концепцію "Нова українська школа", розглянули трудові функції та компетентності відповідно до нового Професійного стандарту вчителя і практично попрацювали над самооцінюванням вчителя.
Щиро дякуємо за створені умови адміністрації закладу освіти!

/Files/images/ЗЗСО21.jpg /Files/images/ЗЗСО2.jpg



Семінар "Духовно-моральне виховання дітей та молоді"

Пропонуємо долучитись до онлайн-семінарів "Духовно-моральне виховання дітей та молоді у закладах загальної середньої освіти на засадах християнських цінностей", який організовано благодійним фондом "Живи Україно!" та за підтримки Міністерства освіти і науки України (лист МОН від 04.01.2022 № 4/5-22). За підсумками всі учасники отримають безкоштовний сертифікат про підвищення кваліфікації.
термін проведення: 1) 8 - 10.02. 2022; 2) 2 - 4.03.2022; 3) 5 - 7.04.2022. Більш детальну інформацію ви можете отримати в КУ "ЦПРПП"ТМР

В Україні стартував міжнродний проєкт з математики для закладів загальної середньої освіти "Матіфік в Україні"

Австралійською освітньою організацією Матіфік надається безоплатний сучасний освітній електронний контент для вивчення математики в 1-6 класах в ігровій формі для всіх закладів освіти, які виявлять бажання використовувати його у процесі навчання.
Більш детальна інформація на сайті“Матіфік в Україні” wym-1641805260491
Посилання для реєстрації закладів освіти: https://www.marketing.matific.com/ukraine-page
Лист МОН України від 11.10.2018 №1/9-621 «Про проведення міжнародного проекту «Матіфік в Україні»

5 січня 2022 року відбувся психологічний тренінг для практичних психологів закладів освіти:"Розвиток професійної ідентичності як засіб професійно-творчого становлення педагога в умовах Нової української школи".

Сучасна освітня парадигма створює умови для професійного удосконалення кожного учасника освітнього процесу, безпосередньо головним в даній системі виступає педагог. Тому основним завданням тренінгу було ознайомити присутніх з новими вимогами психологічного супроводу в закладі освіти, створення сприятливих психологічних умов для професійно-творчого розвитку педагога на основі співпраці з Комунальною установою "Центром професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради. На засідання завітав заступник міського голови - Чуб Олександр Олександрович, який наголосив на важливості створення такої освітньої системи в територіальній громаді, яка б задовольняла потреби професійного розвитку, науково-методичного супроводу педагогічних працівників та забезпечила їх психологічну підтримку. Директор центру - Вікторія Тарасова, зауважила на важливості психологічного супроводу, підтримки педагогів не тільки під час професійній діяльності, а й під час атестації вчителя, участі в сертифікації, супервізії тощо. На тренінгу практичні психологи закладу активно приймали участь в обговоренні проблемних питань освіти сьогодення, показали свій професійний потенціал та розкрили особливості психологічної діяльності в закладах освіти. Кожний психолог працював з захопленням і цікавістю. Розглянуто поняття "професійної ідентичності", створено професійний герб тощо. Щиро дякую психологам:Городницькій В.М. - ЗДО "Олімпійський", Моселко Л.Є. - ЗЗСО№6, Кравець Т.В. - ЗЗСО№5, Борисенко І.Г. - ЗДО№7 "Калинка", Похвала Т.В. - ЗДО№23 "Вербиченкьа", Козачище Ю.М. - ЗДО№8 "Метелик", Тверда І.Л. - ЗЗСО№2, Лазько Т.В., Задорожна Д.І. - ЗЗСО№1.
Дуже приємно співрацювати з професіоналами та справжніми майстрами своєї праці.
/Files/images/изображение_viber_2022-01-10_10-30-57-212.jpg
/Files/images/изображение_viber_2022-01-06_12-19-40-485.jpg
/Files/images/изображение_viber_2022-01-06_12-19-40-656.jpg

Забезпечення якості освіти це не просто слова, це сучасна парадигма реформування системи освіти, зокрема і закладів дошкільної освіти.

Управлінням Державної служби якості освіти в Запорізькій області під керівництвом Озєрової Тетяни Ярославівни розпочато інноваційний проєкт з підготоки і професійного супроводу керівників закладів дошкільної освіти області з питань розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти (далі - ЗДО). До участі були запрошені керівники ЗДО з чотирьох територіальних громад області, в тому числі Токмацької територіальної громади. Під час семінару присутні розглянули питання розбудови внутрішньої системи, опанували компоненти, критерії якості освіти. Актуальним було питання виконання ч.2 ст.30 Закону України "Про освіту" в частині висвітлення інформації на сайтах ЗДО та їх змістовного наповнення. Керівники ЗДО отримали доступ до зразків нормативних документів, анкет, карток, які допоможуть працювати групі фахівців ЗДО з розроблення власної системи забезпечення якості освіти. Розпочата робота розрахована на 6 місяців впродовж яких будуть відбуватися онлайн зустрічі, консультування і супровід.
/Files/images/1.png /Files/images/213.png


Співпраця - основа розвитку і професійного зростання!

Під час зимових канікул і Новорічних Свят педагогічні працівники продовжують наполегливо працювати, навчатись та підвищувати власну професійну компетентність. Так, 5 січня 2022 року фахівці комунальної установи "Центр рофесійного розвитку педагогічних працівників" спільно з партнерами "Заклад загальної середньої освіти № 5" Токмацької міської ради провели семінар-тренінг для педагогічних працівників початкової школи: "Професіоналізм вчителя - основа якісної освіти". Під час семінару-тренінгу акцентовано увагу на необхідності безперервного професійного розвитку, вимогах до особистості вчителя як професіонала здатного провадити освітній процес у відповідності но сучасних змін в освіті. Педагоги практикували у складанні власного плану професійного розвитку орієнтуючись на Професійний стандарт вчителя. Професійний саморозвиток учителя включає в себе якості складових елементів і самовиховання (формування світогляду, мотивів та досвіду діяльності, якостей особистості), і самовдоконалення. На заході були присутні заступники директора: Мізіна Г.В., Куліна О.В. та Соловйова К.Ю.
/Files/images/изображение_viber_2022-01-06_11-53-45-798.jpg /Files/images/изображение_viber_2022-01-06_11-53-46-160.jpg
Щиро дякуємо адміністрації закладу освіти на чолі з директором Чорною Тетяною Владиславівною за запрошення та створені умови під час семінар-практикуму!
З повагою, директор комунальної установи Вікторія Тарасова.

11 січня 2022 року Заплановано проведення обласного семінару: "Організація роботи з обдарованою молоддю в системі МАН у закладах освіти Запорізької області у 2022 році". На семінар запрошуються відповідальні з питань роботи з обдарованою молоддю у закладах освіти

Колектив комунальної установи Центр професійного розвитку педагогічних працівників Токмацької міської ради щиросердно вітає з прийдешнім Новорічним Святом!

/Files/images/Привітання_КУ_.jpg


Деякі питання про проведення у 2022 році державної підсумкової атестації осіб, які здобувають загальну середню освіту

На проблемні запитання щодо підготовки учнів, які завершують здобуття початкової освіти (4-ті класи), до написання ДПА з математики у 2022 році відповідає БАРНА МАРІЯ МИХАЙЛІВНА, завідувачка кабінету координації впровадження Нової української школи і моніторингу КЗ ЛОР “Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти” , кандидатка педгогічних наук, доцентка, членкиня робочої групи з розробки нового Державного стандарту початкової освіти , співавторка онлайн-курсу на платформі ЕдЕра “Оцінювання без знецінювання” тощо.

ДПА 2022. Математика у 4 класі. Що варто знати? Покликання на запис вебінару


Міністерства освіти і науки відповідно до Стратегічного плану до 2024 року за напрямом "Якісна дошкільна освіта" та спільно з командою підтримки реформ МОН України інформує про проведення у 2022 році дослідження у сфері дошкільної освіти з метою визначення сприятливих умов для формування, розвитку та підтримки добрих практик
Для участі закладам дошкільної освіти потрібно зареєструватись до 4 січня 2022 року за покликанням

/Files/images/сучасні зо.jpeg 22 - 24 березня 2022 року відбудеться Тринадцята міжнародна виставка "Сучасні заклади освіти".

Організовує та проводить виставку Компанія "Виставковий Світ" за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти"

Приємна новина! В час змін - кваліфіковані і компетентні фахівці вирішують все!

З метою запровадження сучасних стандартів у роботі фахівців Інклюзивно ресурсних центрів, Міністерством освіти і науки України у співпраці з Радницею - уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Д. Герасимчук ініційовано створення групи фахівців з надання консультативної підтримки фахівцям Інклюзивно ресурсних центрів. Так, у листопаді 2021 року проведено Всеукраїнський конкурсний відбір претендентів, які будуть залучені до консультацій, супроводу фахівців ІРЦ в регіонах України. За підсумками конкурсу консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Токмацької міської ради Турій Тетяна Петрівна стала переможцем!
Експертна група буде працювати під керівництвом уповноваженої Президента України та Міністерства освіти і науки.

/Files/images/20180312_113716.jpg Щиро вітаємо ТУРІЙ Тетяну Пертрівну з новим професійним досягненням, бажаємо успіхів і подальшого професійного розвитку!


Комунальну установу "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради 22 грудня 2021 року на засіданні колегії Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації за активне впровадження інноваційних педагогічних технологій в освітній процес відзначено

Золотою медаллю, диплом Національної академії педагогічних наук України, дипломом ХII Міжнародної виставки "Інноватика в сучасній освіті"

/Files/images/Вручення_2021.png /Files/images/123.png /Files/images/12345.png /Files/images/1234.png


З метою розвитку й зміцнення партнерської взаємодії між комунальною установою "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради і громадською організацією "Локатор-Медіа" 16 грудня 2021 року укладено меморандум про співпрацю.
Пріоритетним напрямом співпраці є організація та проведення спільних заходів з питань неформальної освіти (тренінги, семінари, конференції, воркшопи, вебінари, майстер-клас тощо), що сприятимуть підвищенню кваліфікації та розвитку професійної компетентності педагогічних працівників, розвитку громадянської ініціативи на засадах партнерсва. Ключовою метою спільної роботи між установами є посилення практичної складової задля забезпечення задоволення суспільних потреб, врахування інтересів громадян та розвитку системи освіти Токмацької територіальної горомади. Обумовлені напрями співробітництва включатимуть створення та впровадження нових освітніх ініціатив, спільні дії між комунальною установою та громадською організацією для досягнення максимальної ефективності від співпраці.
Меморандум про співпрацю підписали директор Центру професійного розвитку Вікторія Тарасова та Голова громадської організації "Локатор-Медіа" Наталія Криворучко.

/Files/images/912.png /Files/images/911.png


16 грудня 2021 року вчителі закладів загальної середньої освіти Токмацької міської ради стали учасниками онлайн конференції з питань покращення змістового наповнення курсів підвищення кваліфікації вчителів при комунальному закладі "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради. Педагогічними працівниками внесено пропозиції щодо удосконалення змісту освітніх програм з підвищення кваліфікаці орієнтовані на запит педагогів, їх кваліфікаційну категорію, обговорили можливість врахування індивідуальних запитів тощо. Професійний розвиток вчителя - основа впровадження реформ освітньої галузі, що покликана забезпечити безперевне професійне зростання педагога.
Щиро дякуємо вчителям початкових класів закладів загальної середньої освіти №1, № 2 за участь і долучення до обговорень під час семінару.
На фото вчителі початкових класів:
ЗЗСО № 1 Кошель В.В., Ткаченко Я. С., Шмідт К.С.
ЗЗСО № 2 Лебідь В.В.
/Files/images/512.png
/Files/images/51.png

15 грудня 2021 року управлінням Державної служби якості освіти в Запорізькій області проведено інформаційну компанію для директорів закладів дошкільної освіти, засновників і фахівців центрів професійного розвитку педагогічних працівників Запорізької області. Під час заходу присутні мали можливість опрацювати практичні кейси процедур та механізмів для самооцінювання освітньої та управлінської діяльності закладу дошкільної освіти.

/Files/images/ДСЯО1.jpg /Files/images/ДСЯО2.jpg


10 грудня 2021 року відбувся виїздний семінар

"Планування індивідуальної траєкторії професійного розвитку педагогічних працівників"

Педагогічні працівники Покровського закладу загальної середньої освіти Токмацької міської ради на чолі з директором Антипенко Оксаною Володимирівною замовили науково-методичний семінар з питань планування розвитку професійної компетентності вчителя в міжатестаційний період. Питання постійного професійного розвитку вчителів набувають принципово нових підходів до професійного розвитку вчителя, укладання індивідуального плану професійного розвитку вчителя, створення попередніх замовлень з підвищення кваліфікації, створення дієвої системи забезпечення якості освітнього процесу. Під час роботи вчителі закладу практично ознайомилися з новим професійним стандартом вчителя, його трудовими функціями та професійними компетентностями. Фахівцями центру розроблено щоденник професійного розвитку педагогів,зміст щоденника враховує індивідуальний запит педагогів на професійне самовдосконалення, орієнтований на професійний стандарт вчителя та проведене самооцінювання вчителів.

/Files/images/4.jpg /Files/images/2.jpg


8 грудня 2021 року комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" спільно з Токмацьким закладом загальної середньої освіти № 6 провели засідання з питань планування та розвитку професійної траєкторії вчителів початкових класів.

Світ швидко трансформується, і процеси глобалізації впливають на систему освіти, що вимагає нових підходів у роботі педагогів, зокрема неперевного навчання. Під час зустрічі обговорені питання планування професійного розвитку вчителя, проведення самооцінювання професійної діяльності вчителя з метою розроблення траєкторії професійного розвитку.

/Files/images/31.png /Files/images/1.jpg


8 грудня 2021 року відбувся онлайн семінар з практичними психологами закладів освіти: "Консультування та психологічна підтримка педагогічних працівників в умовах реформування системи освіти"

На першому засіданні з практичними психологами закладів освіти Токмацької міської ради відбулося знайомство з консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників, проведено презентацію основних завдань та напрямів діяльності Центру з питань психологічної підтримки та професійного розвитку педагогічних працівників. Учасники семінару обговорили проблемні питання, труднощі, які виникають під час роботи психолога та потребують науково-методичного супроводу, консультування. Під час заходу виокремили основні напрями роботи практичного психолога в закладі освіти в умовах впровадження Концепції "Нова українська школа". Консультантом центру - Турій Тетяною, запропоновано створення творчої психологічної групи.
Щиро дякую за співпрацю! З повагою Тетяна Турій, консультант КУ "ЦПРПП" ТМР /Files/images/.....jpg /Files/images/....jpg /Files/images/...jpg /Files/images/..jpg

17 листопада 2021 року

Відбувся конкурс на зайняття вакантної посади консультант комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради
До складання іспиту на вакантну посаду членами конкурсної комісії допущено чотири претенденти.
За результатами кваліфікаційного іспиту і співбесіди переможцем конкурсу визнано ТУРІЙ Тетяну Петрівну.
/Files/images/Таня.jpg /Files/images/БУКЕТ.jpg Вітаємо Тетяну Петрівну!

Педагогічний інтенсив для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Токмацької міської ради з теми: "Самооцінювання професійних компетентностей вчителів"

/Files/images/09.11.png/Files/images/051234.png

/Files/images/051.png


/Files/images/0512.png

Невід’ємною складовою реалізації реформи "Нова українська школа" має стати підвищення кваліфікації педагогічних працівників. З метою посилення складової розвитку професійної компетентності і підвищення кваліфікації вчителів, де поряд з ключовими провайдерами ОІППО зможуть надавати послуги й інші інституції: як державної (комунальної) форми власності, так і приватної. Центр професійного розвитку забезпечує реалізацію завдань з надання консультативної та інформаційної підтримки педагогічних працівників Токмацької міської ради. Організовані педагогічні заходи допомагають вчителям громади опанувати професійний стандарт, інформують з питань розвитку індивідуальної освітньої траєкторії педагогів.
09.11.2021рік

Семінар для педагогічних працівників "Мета і зміст супервізії - 2021"

/Files/photogallery/732/12изображение_viber_2021-11-08_15-56-25-971.jpg/Files/images/123изображение_viber_2021-11-08_16-00-39-648.jpg


З метою консультування педагогічних працівників закладів освіти Токмацької міської ради з питань організації та підготовки до проведення супервізії у 2021 році фахівці Центру професійного розвитку 5 листопада 2021 року провели педагогічний інтенсив для адміністрації та вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти. Під час онлайн зустрічі присутні ознайомилися з новими умовами та етапами проведення супервізії у 2021 році. Зосередили увагу на нормативних документах; нових підходах у підвищенні кваліфікації вчителів: самооцінювання власної професійної діяльності, траєкторія професійного розвитку педагогічних працівників тощо. Захід сприяв розвитку професійної компетентності педагогів. З метою підтримки і професійного супроводу педагогів сплановано ряд заходів, що допоможуть педагогам опанувати інструменти самооцінювання власної професійної діяльності, ознайомлення з новими вимогами до уроку в Новій українській школі.

20-22 жовтня 2021 року у місті Києві відбулася Тринадцята міжнародна виставка "Інноватика в сучасній освіті" й виставка освіти за кордоном "Word Edu". Київський Палац Спорту (вул.Спортивна площа, 1, м.Київ) офіційний сайт

ЗОЛОТОЮ МЕДАЛЛЮ нагороджено: комунальну установу "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Токмацької міської ради Запорізької області

в номінації «Упровадження в освітню діяльність інноваційних проєктів, моделей, систем, технологій, методик, що спрямовані на підвищення якості освіти»
Привітання від Міністра освіти (натисніть тут)

Світлини з нагородження за посиланням (натисніть тут)

Програма виставки (натисніть тут)

«Інноватика в сучасній освіті» - єдиний професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні, на якому широко представлені інноваційні досягнення галузі освіти. Це ефективний майданчик для презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, обговорення освітніх проєктів, конструктивного спілкування між виробниками сучасних технологій та їх безпосередніми користувачами, професійне інформаційне поле для ділових контактів із розвитку науково-технічних досліджень, академічного обміну школярами, студентами, викладачами, обговорення аспектів упровадження сучасних технологій, методик безспосередньо в навчальний процес.

26 серпня 2021 року відбулася Серпнева конференція Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації

"Освіта Запорізької області 30: БЕЗБАР’ЄРНА ОСВІТА-ПЕРСПЕКТИВИ МАЙБУТНЬОГО"


Під час конференції розглянуто актуальні питання нового навчального року та підсумки минулого. Почесними нагородами відзначено кращих науково-педагогічних працівників 2020-2021 н.р. Запорізької області. Вручено відзнаки та медалі закладам освіти, які приймали участь у фахових конкурсах протягом 2020-2021 н.р.
У жовтні 2020 року відбулася ХІІ Міжнародна виставка "Інноватика в сучасній освіті", де було представлено інноваційну розробку з теми "Брендінг як умова успішного розвитку Центрів професійного розвитку педагогічних працівників в умовах новостворених територіальних громад", автор досвіду - Тарасова Вікторія.
За підсумками конкурсного журі МОН, ІМЗО, НАПН України інноваційний досвід відзначено ЗОЛОТОЮ МЕДАЛЛЮ, яку було вручено на "Серпневій конференці-2021"

/Files/images/вручення1.png /Files/images/Вручення2.png

/Files/images/777.png


Напередодні нового навчального року Центром професійного розвитку вчителів було проведено нараду з відповідальними з питань професійного розвитку вчителів у закладі освіти. Під час наради були розглянуті питання створення сучасного середовища професійного розвитку вчителів в територіальній громаді, перспективи підготовки вчителів до впровадження нового Державного стандарту, Базового компоненту та багато інших питань щодо організації освітнього процесу у 2021-2022 н.р.

/Files/images/изображение_viber_2021-09-01_10-37-43-088.jpg /Files/images/изображение_viber_2021-09-01_10-37-43-030.jpg /Files/images/изображение_viber_2021-09-01_10-37-43-204.jpg /Files/images/изображение_viber_2021-09-01_10-37-43-253.jpg

Щоб бути обізнаним треба постійно вчитися, підвищувати професійну компетентність. Фахівці Центру проходять навчання з упровадження нового Державного стандарту базової загальної середньої освіти. Невдовзі стартує підготовка вчителів-предметників, які будуть викладати у 5-6 класах.

Шановні колеги, раді вітати Вас на сайті Центру професійного розвитку педагогічних працівників Токмацької міської ради!

Пропонуємо Вам дайджест "Серпневих студій" для педагогів (буде доповнюватися до 20.07.21), запрошуємо Вас до реєстрації!
1. "Портфоліо сучасного педагога: від теорії до практики", реєстрація за лінком
2. "Педагогічний працівник у вимірі сучасної освіти. Планування. Організація освітнього процесу. Саморефлесія"

Шановні колеги!

Британська рада в Україні розпочинає програму підвищення кваліфікації вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти. Реєстрація Агентів змін відкрита до 29.06.2021 за лінком для агентів wym-1624603443027 для вчителів, які викладатимуть в 5-6 класах НУШwym-1624603490445

Питання? Відповідь!

Питання відсутні
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.